Добро дошли | ИМПЕРИЈАЛ ПРОМЕТ Д.О.О.

Честа постављена питања

Пронађите одговоре и решења за уобичајене проблеме. Ако не можете да пронађете одговор, контактирајте нас и радо ћемо вам помоћи.
Такође нам можете послати е-пошту на imperijalprometdoo@gmail.com или позвати на телефон 026/515-955

Честа питања

Шта све чини технички преглед возила?

На техничком прегледу се проверава исправност:

  • уређаја за управљање,
  • за заустаљање,
  • за давање светлосних и звучних сигнала,
  • за осветљавање пута,
  • за контролу и давање знакова,
  • за одвођење и регулисање издувних гасова,
  • за спајање вучног и прикључног возила,
  • за ослањање, за кретање и осовина.

Шта све треба да знам о техничком прегледу возила?

Технички преглед је обавезан за сва возила пре регистрације. Техничким прегледом се утврђује да ли је возило технички исправно да би могло да се укључи у саобраћај и да ли испуњава све потребне прописе.

Ванредни технички преглед се обавља пре пуштања у саобраћај возила које је имало саобраћајну несрећу, а постоји још и контролни за она возила код којих је пронађена неисправност приликом заустављања саобраћајне полиције и периодични.

Редован техницки преглед
може бити на годину дана и на шест месеци. Возачи који поседују ново возило ослобођени су вршења техничког прегледа при регистрацији прве две године.

Нови закон о саобраћају?

У јулу месецу 2018. године на снагу је ступио нови закон о саобраћају који регулише правила техничког прегледа. По новом закону технички преглед сада мора да се снима током целог вршења техничког прегледа и за то време возач мора да буде ван аутомобила и места прегледа. Сва правила која се односе на исправност возила сада су пооштрена. Аутомобил мора да буде без лимаријских оштећења, нарочито без дубоке корозије.

Механичари морају да фотографишу аутомобил са свих страна, са датумом техничког прегледа и да фотографије проследе полицијској управи. На фотографијама треба да буду читљиве регистрационе ознаке, брзиномер и на једној фотографији мора да се види лице које врши преглед.

Дилеме пред технички, да ли је возило исправно или не?

Техничким прегледом се утврђује да ли је возило технички исправно да би могло да се укључи у саобраћај и да ли испуњава све потребне прописе.

Редован техницки преглед може бити на годину дана и на шест месеци. Возачи који поседују ново возило ослобођени су вршења техничког прегледа при регистрацији прве две године.

Ванредни технички преглед се обавља пре пуштања у саобраћај возила које је имало саобраћајну несрећу, а постоји још и контролни за она возила код којих је пронађена неисправност приликом заустављања саобраћајне полиције и периодични.

Како вас могу контактирати?

Можете нас контактирати на телефон: 026/515-955 или 065/515-955
Такође одговарамо и на email: imperijalprometdoo@gmail.com

Не можете да нађете одговор на ваше питање? Пошаљите нам поруку

Заказивање термина

Радосав Динчић

Агент осигурања

Александра Петровић